The World's best Barbequesauce (USA)

Dick en ElsThe world's best Barbequesauce


Ook in Nederland staat de zomer voor de deur, net als hier in Montana. Daarom, deze maand, vanuit 'the home of the barbeque' Dick's lekkerste barbequesaus. U kunt deze saus ook als een glazuur gebruiken. Kwast hem halverwege de griltijd over de ingredienten en let op dat hij niet verbrandt.

Nodig voor 8 personen:

  • 1 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 dl donker bier
  • 1 dl tomatenketchup
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels Worcestershiresaus
  • 2 eetlepels moutazijn
  • 25 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • een halve theelepel versgemalen zwarte peper


Zo gaat u te werk: Verhit de olie in een grote pan en schep er de ui en knoflook door. Bak circa 5 minuten op een middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen tot de ui gaar maar net bruin is. Schep er dan de rest van de ingredienten door.
Breng alles aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes koken, waarbij u de inhoud van de pan af en toe roert.
Neem het deksel van de pan als de saus niet dik genoeg is en laat dan nog 10 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Af laten koelen en met een staafmixer pureren. Eventueel door een zeef drukken (daar wordt de saus wel mooier, maar niet lekkerder door).