TexMex Kippenvlerken

Dick en ElsChicken wings Tex-Mex style


We zijn op de grens van Mexico, Tex-Mex country in Barbeque-land. Dit is een heerlijk en praktisch recept voor een feest, omdat kippenvleugels zowel lekker als voordelig zijn.

Voor 6 personen:

  • 3 eetl. donkere suikerstroop
  • de fijngeraspte schil en het sap van 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel Tabasco, meer of minder naar smaak
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 24 kippenvleugels

Zo gaat u te werk: Doe het sinaasappelsap en het raspsel in een grote, zuurbestendige schaal. Klop er de azijn, suikerstroop, koriander en Tabasco door. Wentel er de kippenvleugels door tot ze er rondom mee bedekt zijn. Dek de schaal af en zet circa 2 uur in de koelkast, waarbij u de vleugels af en toe omschept.
Neem de vleugels uit de marinade en leg ze 20 tot 25 minuten boven een middelhoog houtskoolvuur, waarbij u ze af en toe omdraait en met de marinade bedruipt, tot ze knapperig en gaar zijn.

Kooktip: Rijg de kippenvleugels aan lange metalen pennen voor makkelijker draaien. U kunt ook een klem gebruiken.