Forel in aluminiumfolie (CO, USA)

Dick en ElsCheeseburgers

  • 500 gram rundergehakt
  • zout
  • peper
  • 50 gram boter
  • 1 tomaat
  • 2 zoetzure augurken
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 8 ronde broodies
  • enkele blaadjes sla
  • 200 gram in vrij dikke plakken gesneden jong belegen kaas tomatenketchup

Vermeng het gehakt met wat zout en peper.
Vorm van het gehakt 8 platte koekjes. Verhit de boter en bak hierin de gehaktkoekjes aan beide kanten mooi bruin. Snijd de tomaat in plakjes.
Snijd de augurken in dunne reepjes.Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken. Maak de ui schoon en snijd hem in dunne ringen. Bak de appel en de uienringen in het bakvet van het gehakt gaar en bruin. Snijd de broodjes overlangs doormidden en rooster de binnenkanten in een niet ingevette koekepan op laag vuur. Beleg 8 helften van de broodjes met een blaadje sla, een gehaktkoekje en wat plakjes kaas. Laat de kaas onder de voorverwarmde ovengrill smelten en lichtbruin kleuren. Leg op de gesmolten kaas enkele plakjes tomaat, wat reepjes augurk en een gedeelte van het appel-uimengsel. Schenk wat tomatenketchup over het geheel en plaats de andere broodjeshelften op het gerecht. Serveer de cheeseburgers onmiddellijk.