Paella (Spanje)

Dick en ElsPaella

Wat heb je nodig?
  • 2 kopjes rijst
  • 4 knoflooktenen
  • 2 tornaten
  • elk 250 g gekookt kippe-,kalfs- en varkensvlees
  • 1 kopje olijfolie
  • 2 kopjes gehakte ui
  • 12-16 kreeftestaartjes
  • 500 g mosselen uit blik
  • elk een halve theelepel zout, paprikapoeder, peper, gedroogde marjolein en tijm
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • een half kopje roodgevulde groene olijven
  • 1 kopje gekookte doperwten, eventueel uit blik
  • 1 kopje rode en groene in reepjes gesneden paprika

Voorbereidingsduur: 20 minuten

Bereidingsduur:
30 minuten

Voorbereiding: Kook de rijst gaar, maar niet te zacht, laat hem uitlekken. Schil de knoflooktenen en snijd ze in plakjes. Snijd de tomaten in achten. Snijd het vlees in gelijkvormige blokjes.

Zo gaat u te werk: Verwarm wat olie in een grote hoge koekenpan, voeg de stukjes ui en de plakjes knoflook erbij en daarna de partjes tomaat en laat dit alles warm worden. Voeg vervolgens de stukjes vlees erbij en verwarm deze eveneens. Pel de kreeftenstaartjes en laat ze uitlekken. Laat de mosselen eveneens uitlekken. Leg ze beide in de pan en laat ze onder voortdurend keren heet worden. Voeg de rijst erbij, giet telkens wat olie erover en meng alles goed door elkaar. Roer tenslotte het zout, paprikapoeder, de peper, marjolein, tijm, peterselie en het citroensap erdoor. Snijd de olijven in plakjes en leg ze met de doperwten en reepjes paprika bij de rijst. Roer alle ingrediënten goed door elkaar en laat alles goed warm worden. Serveer de paella in de koekenpan.