Biefstuk met Pepersaus (Frankrijk)

Dick en ElsSteak au Poivre


Ingrediënten
(4 personen)
  • 2 sjalotjes
  • 8 eetlepels boter
  • 1 theelepelzout
  • 4 rundersteaks van elk 180 - 200g
  • een halve knoflookteen
  • 1 eetlepel witte peperkorrels
  • 3 eetlepels cognac

Bereidingsduur: 30 minuten

Zo gaat u te werk: Schil en hak de sjalotjes en werk ze door 5 eetlepels boter met een snuifje zout. Vorm een rechthoek van de sjalotteboter en zet deze afgedekt op een koele plaats. Wrijf de steaks - die niet platgeslagen mogen worden - in met de halve knoflookteen (snijvlak) en strooi er zout over.
Stamp de peperkorrels grof in de vijzel of sla ze met een vleesklopper f ij n tussen een linnen doek. Roer 1 eetlepel boter door de peper. Wrijf de steaks hiermee aan alle kanten stevig in.